Metsästys

vepar-800

Monipuolinen riista ja upea luonto, etenkin Gorski kotar, koillinen Istria ja Velebit-vuoristo tarjoavat erinomaisia puitteita metsästykselle. Metsästettäviä lajeja ovat mm. saksanhirvi, villisika, kuusipeura, kauris, mufloni sekä erilaiset metsä- ja vesilinnut. Koottua tietoa metsästyksestä voi saada ensi käteen Kroatian matkailutoimiston englanninkielisestä esitteestä (23 Mb), jossa kerrotaan mm. metsästettävistä lajista, niiden metsästysajoista, sekä ase- ja Kroatian tullimääräyksistä. Esitteen nimi on ”Croatia through the eyes of the hunter” ja sen voi ladata tästä linkistä.

Myös Kroatian metsästäjäliitto tarjoaa omilla web-sivuillaan tietoa metsästykseen liittyvistä asioista. Sivut ovat kuitenkin vielä toistaiseksi vain kroaatiksi. Metsästysalan yrittäjistä mainittakoon esimerkiksi Gama Lov.

Paikallisia metsästyskoiria ovat mm. Istrian ajokoira, Posavinan ajokoira ja Dalmatiankoira (joka on ehkä enemmänkin  seurakoira).

Suomen metsähallitusta vastaava kroatialainen organisaatio on Hrvatske šume.  Kyseinen organisaatio huolehtii mm. yli 336 000 hehtaarin metsästysalueista, mm. hirvieläinten, villivuohien ja villisikojen kasvatuksesta.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Aktiiviloma, Patikoi ja kiipeile, Pyöräily, Golf, Purjelautailu, Varjoliito, Ratsastus, Koskenlasku, Kanootti, Kajakki, Kalastus, Metsästys, Wellness

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!