Pyöräily

WP_20150624_041

Kroatia tarjoaa laajat mahdollisuudet niin kevyeeseen pyöräilyyn kuin kuntopyöräilyyn. Pyöräily on suosituinta Keski-Kroatiassa ja Istriassa, joissa on järjestelmällisesti kiinnitetty pyöräilyyn huomiota. Internetistä löytyvät Istrian pyöräilykartat ja muuta pyöräilijälle hyödyllistä tietoa, kuten esimerkiksi reittien pituudet, vaikeusasteet, korkeuserot, reitin kesto, tiepinnan laatu ja jopa pyöräilijöille ystävälliset yöpymispaikat. Muu Dalmatia kuin Zadarin seutu on katettu netissä vielä vain satunnaisesti.  Lisätietoja ja reittisuosituksia saa kuitenkin monista paikallisista matka- tai matkailutoimistosta, joissa saatetaan myydä myös pyöräilykarttoja.

Pyöräillessä Kroatiassa kannattaa kiinnittää huomiota kahteen tärkeään asiaan:
– Kun vuokraat pyörän, varmista, että saat kypärän, sillä ei ole itsestään selvä, että se kuuluu aina vuokrattavan pyörän varusteisiin.
– Kun suunnittelet pyöräilyreittiä rannikolla, huomioi korkeuserot. Kyllä, meren pinta on aina 0-tasolla, mutta Kroatian rannikolle ovat tyypilliset jyrkät nousut ja laskut. Tämä pätee varsinkin saariin. Esimerkiksi saarilla Hvar, Brač, Krk on suhteellisen jyrkkiä korkeuseroja.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Aktiiviloma, Patikoi ja kiipeile, Pyöräily, Golf, Purjelautailu, Varjoliito, Ratsastus, Koskenlasku, Kanootti, Kajakki, Kalastus, Metsästys, Wellness

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!