Dubrovnik – Dalmatia

DSC07184

Dubrovnikin seutu kuuluu Etelä-Dalmatiaan.  Etelä-Dalmatian ihanuus on ennen kaikkea sen leudossa ilmastossa, jota siivittää runsas kasvillisuus. Täällä vallitsee Välimeren ilmaston ohella myös subtrooppinen ilmasto, jossa kasvavat esimerkiksi sitruunat, appelsiinit, palmut, agaavet… Myös rannikko on tällä suhteellisen pienellä alueella hyvin vaihteleva: syviä lahtia, mutta myös hiekkarantoja, hedelmällisiä peltoja ja korkeita vuoria, joiden rinteet syöksyvät mereen. Ja meren alta löytyy uusi maailma, joka välillä punertaa. Koralleista!

Seudun tärkein ja suurin kaupunki on kuuluisa Dubrovnik, Adrianmeren helmi. Kaupunki on kaunis, historiallinen ja hienostunut. Dubrovnikin vanha kaupunki kuuluu Unescon perintökohteisiin. Dubrovnikin edustalla sijaitsee idyllinen Elafiti-saaristo. Etelä-Dalmatiassa on lisäksi kolme upeata saarta: Mljet, joka on osittain kansallispuisto, Lastovo, joka on saaristoineen lähes koskematon luonnonpuisto,  ja kaunis historiallinen Korčula, jolla väitetään Marco Polon syntyneen.

Etelä-Dalmatia jakautuu kahteen osaan. Pohjoiseen jää satamakaupunki Ploče ja Neretvajoen laakso, etelässä on Dubrovnikin seutu. Näiden kahden osan välillä sijaitsee toiselle valtiolle kuuluva muutaman kilometrin rantakaistale. Maan nimi on Bosnia-Hertsegovina, ja kyseinen rantakaistale kuuluu Hertsegovinaan. Sinilipputilastoa: 3 rantaa ja 2 venesatamaa. Katso meriveden laatu ja uimarannat ja sinilipputiedot.

Lisätietoja:  visitdubrovnik.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

LENNOT JA AUTONVUOKRAUS: Dubrovnik: Lufthansa, Air Baltic kesäisin, CSA kesäisin/autonvuokraus Dubrovnik.

MAJOITUS ETELÄ-DALMATIASSA: Suosittelemamme hotellit/lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit. Venevuokraus ja risteilyt.

Oikopolut Dubrovnik-Dalmatia: Cavtat, Dubrovnik, Elafiti-saaristo, Korčula-saari, Lastovo-saaristo, Mljet-saari, Neretva-joen laakso, PelješacTrsteno, Župa Dubrovačka

Muu Kroatia: Pula ja Istria, Rijeka ja Kvarner, Zadar-Dalmatia, Šibenik-Dalmatia, Split-Dalmatia, Dubrovnik-Dalmatia, Sisämaa-etelä, Sisämaa-pohjoinen, Sisämaa-Slavonia, Zagreb

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!