Korčula

godisnji09_1-179

Korčula on saari, jonne pääsee esimerkiksi katamaraanilla. Katamaraaniliikennettä hoitaa kaksi yhtiötä: Kapetan Luka Splitistä tai GV-Line Dubrovnikista. Korčulan saarelle pääsee myös lautalla Pelješacin niemimaalta.

Korčulan historia oli vaiherikas. Asutusta oli jo esihistoriallisena aikana. Myöhemmin siellä asuivat muinaiset kreikkalaiset, roomalaiset, venetsialaiset ja monet muut Adrianmeren hallitsijoiden edustajat.

moreska_1-143Kerrotaan, että saarella on syntynyt Marco Polo. Väitetty synnyinkoti löytyy Korčulan kaupungista.  Korčulan kaupunki on myös kuuluisa Moreška-nimisestä ritarinäytelmästä. Tämä ritaritanssi sai alkunsa 1500-luvulta, jolloin musta ja valkoinen kuningas taistelivat prinsessan suosiosta. Korčulan kaupunki tunnetaan myös sen kalanruotokuvion muotoisesta asemakaavasta, mikä on osoittautunut Välimeren ilmastossa erittäin viisaaksi ratkaisuksi. Tämä tarkoittaa käytännössä talojen rakentamista siten, että ne kylpevät auringossa aamupäivällä, ja silloin, kun on todella kuumaa, eli keski- ja iltapäivällä, talot ovat varjossa.  Muita isompia kaupunkeja Korčulan saarella ovat Vela Luka, Lumbarda, Smokvica ja Blato.  Liikenneyhteydet saarille: lautta linja 604/604a Ubli (Lastovo) – Vela Luka (Korčula) – Split ja 634 Orebić (Pelješac) – Dominče (Korčula); tavallinen laivayhteys linja 614 Orebić (Pelješac)– Korčula (Korčula); nopea laivayhteys linja 9604 Lastovo – Vela Luka (Korčula) – Hvar (Hvar) – Split ja 9608 Korčula – Prigradica (Korčula) – Hvar (Hvar) – Split ja 9807 Dubrovnik – Šipanska Luka (Šipan)– Sobra (Mljet) – Polače (Mljet) – Korčula (Korčula) – Ubli (Lastovo).  7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Korčula. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto. Vuokraa vene tai käy risteilyllä.

Lisätietoja: visitkorcula.eu

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat. Venevuokraus ja risteilyt.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Dubrovnik: Lufthansa, Air Baltic kesäisin, CSA kesäisin/autonvuokraus Dubrovnik.

Takaisin: < Dubrovnik-Dalmatia     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!