Medulin

DSC07660

Medulin on yksi Istrian tunnetuimmista lomakohteista. Paikkakunta sijaitsee Pulasta 9 km etelään. Medulin on tyypillinen istrialainen viiniviljelmien ja oliivipuiden ympäröimä paikkakunta, joka oli aiemmin tunnettu kalastajakylänä, mutta nyt suosittuna lomakohteena. Ei ihme. Paikkakunnalta löytyy kauniita rantoja, jotka soveltuvat rauhalliseen nautiskeluun luonnon keskellä. Katso meriveden laatu ja uimarannat. Medulinista lounaaseen sijaitsee Kaštelin niemi, jossa on mäntymetsää ja hiekkaranta. Kaštelin loppupäässä sijaitsee esihistoriallinen löydös. Medulinista länteen Vižula-niemellä aivan meren rannalla sijaitsee Villa Rustican jäännöksiä.

Medulinin kunnassa sijaitsee myös Premantura, Istrian eteläisin kohde. Paikkakunta löytyy Pulasta vain 10 kilometriä etelään. Kylässä asuu 850 asukasta, mutta kesäaikana siellä on asukkaita moninkertainen määrä. Kylän sijainti, mäntymetsät ja miellyttävä lämpötila houkuttelevat matkailijoita. Lähellä sijaitsevat kauniit rannat, jotka on suojattu tuulilta. Premanturasta etelään sijaitsee niemeke, jossa on pitkä rantakaistale, useita lahtia ja pieniä hiekkarantoja. Niemekkeen loppupäässä sijaitsee Kamenjakin niemeke, joka on yksi Välimeren kymmenestä tavoittelemisen arvoisista kohteista. Kamenjakin niemeke on suojeltu maisema, joka on 9,5 km pitkä ja 1,5 km leveä ja siilllä on 30 km sisältävä rantaviiva. Premanturasta lounaaseen löytyy Porer-saarelle vuonna 1846 pystytetty 34-metrinen majakka. 7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Medulin.  Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: medulinriviera.info

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienoishotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Pula: Lufthansa /autonvuokraus Pula; Ljubljana: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Ljubljana; Trieste: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Trieste; Venetsia: KLM, Lufthansa, Air Baltic kesäisin /autonvuokraus Venetsia.

Takaisin: < Pula ja Istria     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!