Pula

go3-582b

Pula on Istrian niemimaan pääkaupunki ja historiallisesti varmaan mielenkiintoisin kohde. Rooman  tavoin kaupunki on lähes 3000 vuoden ikäinen ja sijaitsee seitsemällä kukkulalla. Myös kaikki Istrian tiet johtavat Pulaan.  Pula oli merkittävä kaupunki jo Rooman valtakunnan aikoina, josta todistuksena ovat lukuisat roomalaisrauniot ja ennen kaikkea kaupungin maamerkki, amfiteatteri. Pulan Arenaan mahtui gladiaattoriaikoihin 20 000 katsojaa. Se on puolet vähemmän kuin mahtui aikoinaan vastaavaan amfiteatteriin Roomassa, mutta onhan sekin melkoinen määrä. Arenassa pidetään kesäisin suuri elokuvafestivaali. Pulan amfiteatteri on jälkipolville säilynyt paremmin kuin Rooman. Muutkin päänähtävyydet liittyvät roomalaisaikakauteen, kuten Sergiuksen riemunkaari ja Augustuksen temppeli. Lisätietoja Istrian arkeologisen museon sivuilta. Pulassa voi toki uidakin. Katso meriveden laatu ja uimarannat. Sinilippuja: 4. Missä Pulassa voi tehdä ostoksia? Ks. hintataso Kroatia.

Muita kulttuuritapahtumia: Pula Superiorvm. 7 päivän sääennuste. 3 päivän enuste Pula. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: pulainfo.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienoishotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Pula: Lufthansa /autonvuokraus Pula; Ljubljana: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Ljubljana; Trieste: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Trieste; Venetsia: KLM, Lufthansa, Air Baltic kesäisin /autonvuokraus Venetsia.

Takaisin: < Pula ja Istria     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!