Krk-saari

tzkv0402c

Krk on Cresin ohella Kroatian suurin ja sinilippuisin saari, jonka rannoilla liehuu komeasti jopa 15 puhtaan veden symbolia. Hyviä rantoja on vielä paljon enemmän. Krkin saarelle pääsee helposti ja nopeasti myös huippusesongin aikaan Krkin sillan ansiosta. Krkin lempinimen Insula Aurea- Kultainen saari – Krk sai jo antiikin aikana.

Miksi Krk on kultainen?  Siksi koska täältä saa neitsytoliiviöljyä ja žlahtina– nimistä kullanväristä viiniä. Myös sen vuoksi, että täällä laiduntavat lampaat saaren sisäosassa, ja että täällä kalastetaan öisin kuutamon alla. Krk on myös vanha kulttuurikeskus:  Punatissa sijaitsee yksi Kroatian vanhimmista kirkoista (800-1100), ja Baškasta löytyi myös Baščanska ploča-niminen taulu (1100), joka on yksi Kroatian kielen vanhimmista muistomerkeistä. Teksti oli kirjoitettu glagolitsa- kirjaimistolla.

Krkin saarella kasvaa 1 500 kasvilajia. Saarella järjestetään mukavia kesäisiä musiikki-iltoja, ja kiiltokielopuu (Pittosporum tobira) levittää ympärille miellyttävää tuoksuaan. Krkin saarella on monia turistipaikkakuntia, ja siksi  tätä saarta esittelemme laajemmin.  Liikenneyhteydet saarille: lautta linja 332 Valbiska (Krk) – Merag (Cres) ja 338 Valbiska (Krk) – Lopar (Rab).  Sinilippuja: 15. 7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Krk.

Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: krk.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Rijeka: Air Baltic kesäisin/autonvuokraus Rijeka; Pula: Lufthansa /autonvuokraus Pula; Ljubljana: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Ljubljana; Trieste: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Trieste;

Takaisin Krk: Krk-Baška, Krk-Dobrinj, Krk-Krk, Krk-Malinska, Krk-Njivice, Krk-Punat, Krk-Vrbnik

Takaisin: < Rijeka ja Kvarner     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!