Rab

tzkv0215c

Rab on saari, jolla aikoinaan asui kivenhakkaaja Marinus. Hän lähti kerran lahden toiselle puolelle Italian Riminiin, mutta sieltäkin matka jatkui Monte Titanon kukkulalle, josta hän löysi vihdoin rauhan perustamalla kodin ja pienen kappelin. Tästä syntyi yksi maailman vanhimmista valtioista, San Marino. Vuosi oli 301.

Rabissa matkailu alkoi 120 vuotta sitten. Sysäyksenä oli täälläkin parantolan perustaminen. Myöhemmin, vuonna 1936, nautti täällä auringosta Yhdistyneen kuningaskunnan kuningas Edward VIII ja hänen rakastettunsa rouva Wallis Simpson. Hyvinvointikohteena Rab on edelleenkin.

rabskatorta-com-VilmaMatkailutoiminta jatkuu yhä. Rabin kaupungin kuvaa hallitsee neljä kirkontornia, joista kaunein on  kukkulalla oleva kirkon torni, yksi Kroatian kauneimmista myöhäisromaanisista luomuksista. Kirkon lähellä on yhä toimiva benediktiininunnaluostari. Kirkosta alaspäin johtaa kaunis puistopolku, jolla komeilevat ikivihreät pensaat ja tuoksuvat kukat. Kaupunki on keskiaikaiseen tapaan ympäröity linnoituksella, joka on suureksi osaksi yhä pystyssä. Täälläkin, kuten muualla Euroopassa,  vallitsi 1600-luvulla rutto, ja sen seurauksena monet kaupungin ikkunat muurattiin. Ne ovat edelleen muistona  aikakaudelta.  Jälkiruoaksi suositellaan  Rabin kakkua: siinä on manteleita ja Marascino-likööriä.

 

rab-minus-visit-com-2Rabin saarella on useita kauniita rantoja (myös hiekkarantoja), kristallinkirkas ja lämmin vesi, ja löytyy myös monia paikkoja ei-uimareille. Katso meriveden laatu ja uimarannat. Sinilippuja: 1.

Suurin paikkakunta on Rabin kaupunki. Saarelta löytyy myös muutamia idyllisiä pienempiä poukamissa sijaitsevia paikkakuntia: Lopar, Mundanije, Supetarska Draga, Kampor, Barbat ja Banjol.

Rabin saarelle pääsee lautalla mannermaalta Jablanac-nimisestä kylästä Rapska plovidba-yhtiöllä. Matkan kesto on vain 15 minuuttia. Rabille päsee myös Krkin saarella sijaitsevasta Valbiskasta. Liikennöitsijä on LNP.  Liikenneyhteydet saarille: lautta linja 337 Stinica – Mišnjak (Rab) ja 338 Valbiska (Krk) – Lopar (Rab); nopea laivayhteys linja 9309 Novalja (Pag) – Rab (Rab)– Rijeka.  7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Rab. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: tzg-rab.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Rijeka: Air Baltic kesäisin/autonvuokraus Rijeka; Pula: Lufthansa /autonvuokraus Pula; Ljubljana: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Ljubljana; Trieste: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Trieste;

Takaisin: < Rijeka ja Kvarner     << Kroatian matkailualueet

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!