Rijeka

tzri0504c

Rijeka on Kvarnerin suurin kaupunki. Rijeka on iso: joka toinen kvarnerilainen asuu Rijekassa. Kaupungin rakennukset muistuttavat itävaltalaisesta aikakaudesta ja monet niistä on rakennettu historismin aatesuunnan tai jugendtyylin mukaisesti. Tyyli on itävaltalais-unkarilainen ja välimerellinen yhdistelmä. Rijeka on teollisuuskaupunki ja Kroatian suurin satama. Täällä keksittiin mm. torpedo. Rijekalla on hyvät tie- ja meriliikenneyhteydet suuntaan ja toiseen. Isona kaupunkina Rijeka ei ole idyllinen ja rauhallinen lomapaikka, mutta näkemisen arvoinen kyllä. Helmikuussa Rijekassa pidetään suuret karnevaalit. Eikä ihme: Rijekan kansanjuhlat yhdistävät oman historiaansa kolmeen vahvaan karnevaaliperinteeseen: venetsialaiseen ja itävaltalaiseen maustettuna slaavilaisella mytologialla. Rijekan ohella muutkin kaupungit Kvarnerin seudulla juhlivat näyttävästi laskiaisaikaa, esimerkiksi Opatija, Matulji ja Crikvenica.Toki, Rijekassa voi uidakin. Katso meriveden laatu ja uimarannat. Sinilippuja: 2.

Rijekasta voi ostaa myös alkuperäisiä tuliaisia: Morčići-koruja, joita koristaa tummaihoinen turbaaninpäinen kaveri. Katso missä Rijekassa voit tehdä ostoksia. Ks. hintataso Kroatia.

Kulttuuritapahtumia: Gradinan kesä, Fiumanka, Pienten näyttämöjen kansainvälinen festivaali.  Liikenneyhteydet saarille: nopea  laivayhteys linja 9308 Mali Lošinj (Lošinj)– Ilovik – Susak – Unije – Martinščica (Cres) – Cres – Rijeka ja 9309 Novalja (Pag) – Rab (Rab)– Rijeka.  7 päivän sääennuste. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: tz-rijeka.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Rijeka: Air Baltic kesäisin/autonvuokraus Rijeka; Pula: Lufthansa /autonvuokraus Pula; Ljubljana: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Ljubljana; Trieste: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Trieste;

Takaisin: < Rijeka ja Kvarner     << Kroatian matkailualueet

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!