Risnjak

risnjaktrail-punkt-com

Risnjakin vuoristo on kansallispuisto Rijekasta 35 km pohjoiseen. Risnjak-vuoristton kuuluuvat Veliki Risnjak (1528 m) ja Snježnik (1506 m).

Nimi Risnjak tulee sanasta ris – ilves. Ilvesten ohella siellä asuu muitakin eläimiä, kuten karhuja, susia, gemsseja, villisikoja, unikekoja ja oravia. Ja yli 100 perhosia, joista useat ovat endeemisiä.

Vuoristo on täynnä karstisia ilmiöitä mm. railoja, kuiluja, luolia… Laajoilla alueilla on vanhoja havumetsiä, vuoristoniittyjä ja alppikasveja. Myös monet kasvilajit ovat endeemisiä.  Vuoristojoet ja purot ovat taimenien ja muiden lohensukuisten kalojen elinympäristöjä.  Risnjak on erittäin mielenkiintoinen vuorikiipeilijöille ja maastopyöräilijöille. Kupajoki soveltuu kanootti- ja kajakkimelontaan.

Kansallispuistoon pääsee Rijekasta, risteys Delnice ja ruskeita kylttejä seuraten n 12 km Bijela Vodica- nimiseen kylän saakka, jossa on sisäänkäynti. 7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Risnjak. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: risnjak.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Rijeka: Air Baltic kesäisin/autonvuokraus Rijeka; Pula: Lufthansa /autonvuokraus Pula; Ljubljana: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Ljubljana; Trieste: KLM, Lufthansa /autonvuokraus Trieste;

Takaisin: < Rijeka ja Kvarner     << Kroatian matkailualueet

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!