Šibenik – Dalmatia

god4-145a

Šibenikin seutu kuuluu Pohjois-Dalmatiaan. Pohjois-Dalmatia on laaja alue, joka jakautuu kahteen osaan: toinen osa on Zadarin seudun Pohjois-Dalmatia. Šibenikin seutu sopii melkein kaikille: auringonpalvojille, purjehtijoille ja nähtävyyksien kiertäjille. Rannoista 3 ja venesatamista 5 on ansainnut sinilipun. Katso meriveden laatu ja uimarannat ja sinilipputiedot Šibenikin alueella.

Šibenikin Dalmatiassa on tarjolla historiaa ja kulttuuria, luonnon kauneuksia ja lukuisia idyllisiä saaria. Renessanssihenkisen Šibenikin keskustassa sijaitsee Pyhän Jaakon katedraali, joka on Unescon perintökohde.  Šibenikin pohjoispuolella on kansallispuisto, jossa kiemurtelee Krka-joki. Šibenikistä länteen sijaitsee iki-ihana purjehtijoiden ja muiden paratiisi: Kornati-saaristo.

Tuliaisia: Babić-viiniä, prosciutto-tapaista ilmakuivattua kinkkua, Zlarinin koralleja, joita sukelletaan Kornati-saarten seuduilla sekä maailman laadukkaimpiin pesusieniin kuuluvia Krapanjin pesusieniä (Euspongia officinales adriatica) ja Šibenikin nappeja (koruja).

Lisätietoja: sibenikregion.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

LENNOT JA AUTONVUOKRAUS: Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: LufthansaCSA kesäisin/autonvuokraus Split.

MAJOITUS POHJOIS-DALMATIASSA: Suosittelemamme hotellit/lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit.

Oikopolut Šibenik-Dalmatia: Kornati-saaristo, Krka-kansallispuisto, Murter-saari, Pirovac, Primošten, Rogoznica, Šibenik, Vodice

Muu Kroatia: Pula ja Istria, Rijeka ja Kvarner, Zadar-Dalmatia, Šibenik-Dalmatia, Split-Dalmatia, Dubrovnik-Dalmatia, Sisämaa-etelä, Sisämaa-pohjoinen, Sisämaa-Slavonia, Zagreb

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!