Krka-kansallispuisto

god4-020

Krka-joen kansallispuisto on karsti-ilmiön erikoinen taideteos, joka tarjoaa omalla vehreydellään sopivaa vastapainoa kivelle ja auringolle. Alueella voi seurata kirkasta  Krka-joen juoksua kanjoneja pitkin sekä ihailla 7 vesiputouksen voimaa. Pitkin jokea ja vesiputouksien yläpuolelle sijoittuvat vesimyllyt, ja kanjonien yläpuolella on linnoitusten raunioita sekä maalauksellinen Čikola-joki.  Päänähtävyydet ovat vesiputousalue Skradinski Buk ja  vesiputous Roški Slap. Visovac-järven keskellä sijaitsee pieni saari, ja saaren idyllisen puistotien päädyssä löytyy fransiskaaniluostari, jolla on pitkä historia. Kansallispuistossa sijaitsee myös toinenkin luostari: ortodoksiluostari Krka -Arhanđelovac.

Krkan jokisuistossa, 23,5 km pitkässä Prukljan järvessä, on runsaasti simpukoita sekä  makean ja suolaisen veden kaloja.  Kansallispuisto on myös arvokas Euroopan ornitologinen alue. Siellä on edustettuna 222 lintulajia.

Hiljainen joki ja järvet ovat ihanteellisia kanootti- ja kajakkiretkille, mutta sitä varten täytyy hakea erillinen lupa. Paikalla ovat vierailleet mm. Bill Gates, Roman Abramovic ja Jordanian kuningatar Rania. 7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Krka. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: npkrka.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta:  Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: LufthansaCSA kesäisin/autonvuokraus Split.

Takaisin: < Šibenik-Dalmatia     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!