Šibenik

god4-117

Šibenikin kaupunki on paljon nuorempi kuin Pohjois-Dalmatian toinen iso kaupunki Zadar: Šibenik mainitaan niinkin myöhään kuin vasta 1000-luvulla. Šibenik kukoisti renessanssiaikana ja oli yksi Kroatian  renessanssikeskuksista.

Sibenik-045aNäihin aikoihin, 1400-luulla, rakennettiin kaupungin tärkein nähtävyys: Pyhän Jaakon katedraali. Katedraalia rakennettiin 1431-1535, minä aikana tapahtui merkittäviä muutoksia monumenttitaiteessa Pohjois-Italian, Dalmatian ja Toscanan alueilla 1400- ja 1500-luvuilla. Kolme arkkitehtiä –  Francesco di Giacomo, Juraj Dalmatialainen ja Nikolaus Firenzeläinen – kehittivät rakennelman, joka on tehty kokonaisuudessaan  kivestä käyttämällä ainutlaatuista tekniikkaa rakennettaessa katedraalin kupolia. Tuloksena on kivimateriaalin harmonia, sommitelmat sekä katedraalin harmonia kokonaisuutena. Katedraali on nykyisin Unescon kulttuuriperintölistalla.  Katedraalissa on kolme erikoista tälle kirkolle ominaista tunnusmerkkiä: portaali, rosetti ja ihmispäät. Ihmispäistä kaikki esittävät miehiä paitsi yksi, joka oli luultavasti rakentajan tytär.

Sibenik-085Šibenikin kaupunkia ympäröi muutama linnoitus. Tunnetuin niistä on 70-metrin korkeudella kohoava  Pyhän Mikaelin linnoitus, joka on rakennettu 1400-1600-luvulla. Šibenikissa pidetään kesäisin myös lastenfestivaali, jossa on vieraillut suomalaisiakin lapsia. Ostokset Šibenik. Ks. hintataso KroatiaKatso meriveden laatu ja uimarannat. Sinilippuja: 1.

Liikenneyhteydet saarille: lautta linja 532 Šibenik – Zlarin – Kaprije – Šibenik; tavallinen laivayhteys linja 501 Brodarica – Krapanj  ja 505 Vodice – Prvić – Zlarin – Šibenik; nopea laivayhteys linja 9502 Žirje – Kaprije – Šibenik.  7 päivän sääennuste.  Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: sibenik-tourism.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta:  Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: Lufthansa, CSA kesäisin/autonvuokraus Split.

Takaisin: < Šibenik-Dalmatia     << Kroatian matkailualueet

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!