Plitvice

img009

Plitvicen järvet ovat Kroatian vanhin ja laajin kansallispuisto. Plitvicen kansallispuiston komeus ja ylitsepääsemätön viehättävyys johtuu kalkkikivestä. Kalkkikiven muodostumisesta ja sen vaikutuksesta jokivirtaan on muotoutunut 16 järven ketju, joka edustaa suurenmoista arkkitehtonista luonnon ilmiötä. Sitä ympäröi tiheä metsä, jossa asustelevat karhut, sudet ja monet muut harvinaiset eläimet sekä kasvilajit.

Ihmeelliset metsämaisemat käpertyneinä Mala Kapela ja Plješivica -vuorten välissä, ja kuudentoista järven ketju, joita yhdistävät monet vesiputoukset. Prošćansko jezero (639 m) ja Kozjak, ovat suurimmat ja korkeimmat järvet. Kalkkipohjaiset alajärvet puolestaan päättyvät 136 metriä alempana vesiputoukseen, jonka jälkeen muodostuu Korana-joki. Alueeseen kuuluu myös aarniometsä Čorkova uvala, jossa asustelee 120 lintulajia. Siellä on useita luolia. Plitvicen kansallispuistossa vallitsee vuori-ilmasto, jolloin marras-maaliskuun välisenä aikana kukkulat, metsät, järvet ja vesiputoukset ovat lumen ja jään peitossa. Plitvicestä löytyy Euroopan viihtyisämpiä pyöräily- ja kävelyreittejä. Kanootin melontaan vaaditaan lupa. Plitvicen järvet kuuluvat myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Katso esittelyvideo (1:17). 7 päivän sääennuste. 3 päivän sääennuste Plitvice. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja:  np-plitvicka-jezera.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Zagreb: KLM, Lufthansa/autonvuokraus Zagreb; Rijeka: Air Baltic kesäisin/autonvuokraus Rijeka; Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: Lufthansa, CSA kesäisin/autonvuokraus Split.

Takaisin: < Sisämaa-etelä     << Kroatian matkailualueet

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!