Sisämaa-Slavonia

pp-minus-papuk-hr

Slavonia on historiallinen maakunta, joka sijaitsee Kroatian itäosassa Pannonian tasangolla. Se on alavaa maanviljelys- ja metsätalousaluetta, jonka rajoilla virtaa kolme jokea: Tonava idässä, Drava pohjoisessa ja Sava etelässä. Suurin Slavonian kaupunki on Dravajoella sijaitseva Osijek.

Alueella on jonkun verran öljy- ja maakaasuvaroja, mutta elintarviketeollisuus on sen johtava teollisuuden ala. Alue on tärkeä maaviljelyalue, jossa vehnä ja maissi ovat tärkeimmät viljelykasvit.

Slavoniassa on monia isompia ja pienempiä jokia ja laajoja hyvin hoidettuja metsäalueita. Siksi sen matkailutarjonta perustuu pitkälle luontoon: metsästys- ja kalastusmatkailu ovat kehittyneet hyvin. Slavoniassa harrastetaan myös jonkun verran maatilamatkailua.

Slavoniassa on monta linnaa ja kartanoa, jotka aikoinaan kuuluivat rikkaille suvuille. Osa niistä on avoinna yleisölle.

Slavonia on ihanteellinen paikka niille, jotka yrittävät välttää turistiruuhkia ja nauttia rauhallisesta ja hiljaisesta lomasta kaukana kaupungin tungoksesta.

Slavoniassa sijaitsee kaksi luonnonpuistoa: Papuk ja Kopački rit.

Lisätietoja:  tzbpz.hr, tzosbarazup.hr, tzvsz.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

LENNOT JA AUTONVUOKRAUS: Zagreb: KLM, Lufthansa/autonvuokraus Zagreb; Ljubljana: KLM; Lufthansa/autonvuokraus Ljubljana; Graz: Lufthansa /autonvuokraus Graz; Wien: Lufthansa, KLM, Air Baltic/autonvuokraus Wien; Budapest: KLMLufthansa, Air Baltic, CSA/autonvuokraus Budapest.

MAJOITUS SISÄMAA-SLAVONIASSA: Suosittelemamme hotellit.

Oikopolut Sisämaa-Slavonia: Kopački rit, Papuk

Muu Kroatia: Pula ja Istria, Rijeka ja Kvarner, Zadar-Dalmatia, Šibenik-Dalmatia, Split-Dalmatia, Dubrovnik-Dalmatia, Sisämaa-etelä, Sisämaa-pohjoinen, Sisämaa-Slavonia, Zagreb

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!