Split – Dalmatia

DSC03822

Splitin seutu kuuluu Keski-Dalmatiaan. Alueella on harrastettu kulttuuria, viljelty Välimeren elämäntyyliä, huviteltu, virkistytty ja nautittu elämästä jo kahden vuosituhannen ajan. Tältä alueelta ovat luultavasti peräisin dalmatiankoirat.

Keski-Dalmatia on jaettu useampaan Rivieraan: Trogir, Kaštela, Split, Omiš ja Makarska. Alueeseen kuuluvat myös Bračin, Hvarin, Visin ja Šoltan saaret, joihin pääsee lautalla Splitin matkustajasatamasta.

Keski-Dalmatiassa on monia houkutuksia: on rantaa, nähtävyyksiä ja luontoa. Lämmintä on. Sinilipputilastoa: 7 rantaa ja 4 venesatamaa. Katso meriveden laatu ja uimarannat ja sinilipputiedot Splitin alueella.

Keski-Dalmatian ja koko Dalmatian suurin kaupunki on Split.  Split  kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin Diocletianuksen palatsin ja keskiaikaisen kaupungin ansiosta. Lähellä Splitiä, vain 30 km länteen sijaitsee toinen Unescon perintökohde: Trogirin historiallinen keskusta. Kolmas Unescon perintökohde löytyy lauttamatkan  päästä Hvarin saarelta. Se on Stari Gradin tasanko. Patikoinnin ystäville Biokovon luonnonpuisto tarjoaa tarpeeksi haasteellista ja samalla kaunista maastoa. Puisto sijaitsee Makarska Rivieran pohjoispuolella.

Tuliaisia
Oliiviöljyä, laventelia, rosmariiniöljyä, punaviiniä.

Lisätietoja: dalmatia.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

LENNOT JA AUTONVUOKRAUS: Split: LufthansaCSA kesäisin/autonvuokraus Split.

MAJOITUS KESKI-DALMATIASSA: Suosittelemamme hotellit/lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit. Venevuokraus ja risteilyt.

Oikopolut Split-Dalmatia: Baška Voda, Biokovo, Bol, Brač-saari, Hvar-saari, Jelsa, Kaštela, Makarska, Milna, Omiš, Paklinski otoci, Podgora, Šolta, Split, Stari Grad, Supetar, Trogir, Vis-saari

Muu Kroatia: Pula ja Istria, Rijeka ja Kvarner, Zadar-Dalmatia, Šibenik-DalmatiaDubrovnik-Dalmatia, Sisämaa-etelä, Sisämaa-pohjoinen, Sisämaa-Slavonia, Zagreb

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!