Supetar

DSC03726

Supetar on Bračin suurin paikkakunta ja lauttasatama. Paikkakunta on saanut nimensä Pyhän Pietarin (Petar) mukaan, ja tietysti sillä nimellä tunnetaan myös paikkakunnan kirkko. Tässä on kaupungin kartta.

Rantojen lisäksi kunta tarjoaa kulttuurielämää. Kesäisin Supetarissa järjestetään Supetarin kulttuurikesä – monta taiteenlajia kattava tapahtumasarja. Supetarista löytyy saaren suurimpana paikkana enemmän palveluja kuin muualla Bračilla, mm. suuremmat ruokakaupat, enemmän erikoiskauppoja, päivystävä terveyskeskus ja yökerho. Supetarin kuntaan kuuluu Mirca-niminen kylä, joka on tunnettu oliiviviljelystä. Mircan läpi johtavat oliivilehdon patikointipolut. Kylän keskustassa voi vierailla oliiviöljymuseossa, joka on avoinna ainakin heinä- ja elokuussa sovittuun aikaan.

DSC03997 Supetarin kuntaan kuuluu myös kylä Splitska, jolla ei ole muuten mitään tekemistä toiseksi suurimman Kroatian kaupungin kanssa. Päinvastoin, Supetarista Splitskaan johtaa kaunis vehreä puistotie, ja kylän keskustan rannan idyllinen rauhallisuus tuo mieleen Kroatian matkailutoimiston slogaanin Välimeri sellaisena kuin silloin ennen. Katso meriveden laatu ja uimarannat.

Supetariin päästään Splitin satamasta: autolautan linja numero 631 Split-Supetar.  Liikenneyhteydet saarille: lautta linja 631 Split – Supetar (Brač) ja 638 Makarska – Sumartin (Brač); nopea laivayhteys linja 9603 Jelsa (Hvar) – Bol (Brač)– Split ja 9603a Split – Milna (Brač)– Hvar (Hvar). Lue lisää yleisesti Brač-saaresta, sekä paikkakunnista Bol, Milna7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste SupetarVaraa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto. Vuokraa vene tai käy risteilyllä.

Lisätietoja: supetar.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellitlomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat. Venevuokraus ja risteilyt.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Split: Lufthansa, CSA kesäisin/autonvuokraus Split.

Takaisin: < Brač- saari  < Split-Dalmatia     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!