Zadar – Dalmatia

god4-010

Zadar kuuluu Pohjois-Dalmatiaan. Pohjois-Dalmatia on laaja alue, joka jakautuu kahteen osaan: toinen osa on Šibenikin seudun Pohjois-Dalmatia. Pohjois-Dalmatia on erinomaista seutua majoittua, mikäli aikoo saman loman aikana käydä rannalla ja tutustumassa nähtävyyksiin.

Zadarin seudulla on poikkeuksellisen paljon luonnonkauneutta, ja se sopii sekä kirkasta merivettä arvostaville että maakravuille.  Rantoja alueella on paljon, joista 10 on ansainnut sinilipun. Sinilippu kuuluu myös kolmelle venestamalle. Katso meriveden laatu ja uimarannat ja sinilipputiedot Zadarin ja Pagin Novaljan alueella.

Patikoinnin ystäville mielenkiintoiset kohteet ovat varmasti  Paklenican kansallispuisto ja Vrana-järven luonnonpuisto. Luonnonpuisto Telašćica sopii molemmille.

Zadarin seudulla oli asutusta jo pitkään. Seudun suurimmassa kaupungissa, 2400-vuotiaassa Zadarissa, sekä vielä vanhemmassa Ninissä löytyy monia arvokkaita historiallisia muistomerkkejä.

Lisätietoja: zadar.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

LENNOT JA AUTONVUOKRAUS: Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: LufthansaCSA kesäisin/autonvuokraus Split.

MAJOITUS POHJOIS-DALMATIASSA: Suosittelemamme hotellit/lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit.

Oikopolut Zadar-Dalmatia: Bibinje-Sukošan, Biograd na Moru, Nin, Pag-saari, Paklenica, Sveti Filip i Jakov, Telašćica, Ugljan, Vrana-järvi, Zadar

Muu Kroatia: Pula ja Istria, Rijeka ja Kvarner, Zadar-Dalmatia, Šibenik-Dalmatia, Split-Dalmatia, Dubrovnik-Dalmatia, Sisämaa-etelä, Sisämaa-pohjoinen, Sisämaa-Slavonia, Zagreb

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!