Paklenica

paklenica_anica_-np-minus-paklenica-punkt-hr

Paklenican kansallispuisto on kuuluisa monipuolisesta kasvi- ja eläinmaailmasta, mm. endeemisestä Arenaria orbicularis-kasvista, joka kasvaa ainoastaan Paklenicassa eikä missään muualla maailmassa.

Kunnioitusta herättävät Velika- ja Mala Paklenican rinnakkaiset rotkot, joiden  kupeilla voi ihailla neitseellistä erämaata näinkin lähellä Adrianmeren rantoja. On tuuheita mustamänty- ja pyökkimetsiä,  luolia, eläinten juottopisteitä, villejä ja herkullisia vuoristopuroja Velebitin korkeimmilta huipuilta. Velika Paklenica on vuorikiipeilijöiden mekka, ja luolien ystävät voivat ihastella vaikuttavaa Manita peć- kohdetta. Kivipolku johtaa puiston sisäänkäynniltä läpi rotkon vuorimajaan saakka (6 km). Vuoristosta löytyy muitakin suojapaikkoja. Kokeneille vuorikiipeilijöille Mala Paklenica on haaste sen kuivan uoman vuoksi. Siellä törmää villiin karstiin sekä endeemisiin eläin- ja kasvilajeihin. Paklenican alapuolella sijaitsee Starigrad -niminen paikkakunta. Siellä voi uida. Katso meriveden laatu ja uimarannat. Sinilippuja: 1. 7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Paklenica. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: np-paklenica.hr   ja rivijera-paklenica.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: LufthansaCSA kesäisin/autonvuokraus Split.

Takaisin: < Zadar-Dalmatia     << Kroatian matkailualueet

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!