Ugljan

ugljan-punkt-hr

Ugljan on saari, johon pääsee helposti lautalla Zadarista noin tunnin välein. Saari on kuuluisa oliivituotannostaan, sillä saarella kasvaa noin 200 000 oliivipuuta ja oliivikasvatusperinne on noin 2000 vuotta vanha. Ugljanin tärkeä elinkeino on myös kalastus. Joka vuosi heinäkuun toisella viikolla järjestetään Kalin kylässä kalafestivaali, jossa palkintona on Pagin juustoa ja 10 litraa viiniä. Kalin kylän murre muistuttaa muuten paljon savoa: niinpä Kali lausutaan kualji, ja mesar lausutaan mesuar jne. Katso meriveden laatu ja uimarannat. Sinilippuja: 2 (Preko).

tz-punkt-preko-hrUgljanin ja vieressä oleva Pašmanin saaren välillä on silta Ždrelašćica- nimisessä lahdessa.  Liikenneyhteydet saarille: lautta linja 431 Zadar – Ošljak – Preko (Ugljan).  7 päivän sääennuste. 3 päivän ennuste Ugljan. Varaa hyvä hotelli tai laadukas lomahuoneisto, talo tai huvila. Varaa edullinen vuokra-auto.

Lisätietoja: tz.preko.hr, ugljan.hr

 

 

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Suosittelemamme hotellit, lomahuoneistot, pienhotellit, lomatalot ja lomahuvilat.

Lentoyhteyksiä ja autonvuokrausta: Zadar: Lufthansa/autonvuokraus Zadar; Split: Lufthansa, CSA kesäisin/autonvuokraus Split.

Takaisin: < Zadar-Dalmatia     << Kroatian matkailualueet

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!