Liikenne

finnstar-finnlines-com

Kroatiaan pääsee lentäen ympäri vuoden useammalla lentoyhtiöllä. Talvisin se tapahtuu jatkolennon avulla, jolloin suositut lentokentät koneen vaihtamiseen ovat mm. Kööpenhamina, Tukholma, Frankfurt, München,  Amsterdam. Suorat lennot tapahtuvat kesäisin Splitiin, Dubrovnikiin ja Pulaan. Lentoaika on noin kolme tuntia. Lue lisää. Lentokentältä voit vuokrata auton.

Toinen vaihtoehto on mennä Kroatiaan omalla autolla. Toisin kuin yleisesti luullaan, Kroatia on Suomesta katsottuna lännessä, eikä suinkaan idässä. Kartalla Kroatia sijaitsee täsmälleen Ruotsin alapuolella ja sen itä- ja länsirajat sijoittuvat melkein yksi yhteen Ruotsin rajojen kanssa.

Sen sijaan Suomi sijaitsee idässä. Maantieteellinen sijaintimme tarkoittaa meille suomalaiselle käytännössä autoreittien valinnanvaraa. On olemassa neljä reittiä, joita kannattaa harkita matkustaessa Pohjolasta Välimerelle: Via Baltica (halvin, mutta pisin), Finnlinesilla joko Saksan Travemünden kautta tai Naantalista Ruotsin kautta ensin Kappelskäriin ja sitten Malmöstä Travemündeen ja eteenpäin. Lauantaisin Helsingistä Travemündeen lähtevien matkustajien on mahdollista yöpyä sunnuntain ja maanantain välinen yö laivalla. Katso Finnlinesin reitit ja aikataulut.

Via Michelin-reittiopas suosittelee Via Balticaa. Sen mukaan matka Helsingistä Splitiin on 2519 km pitkä (noin 1282 km moottoritietä), kestää yhtäjaksoisesti 33 tuntia, josta 12,5 tuntia moottoritiellä ja maksaa 307 euroa. Tiedot suurpiirteiset, tarkistettu 12/2015. Aloita varaamalla Eckerön lauttamatka Tallinnaan.

Jos on tarkoitus välttää liikenneruuhkia, niin on parasta ajoittaa loma johonkin muuhun ajanjaksoon kuin 15.7.-31.8., sillä Kroatia on naapurivaltioiden asukkaiden huippusesongin aikana hyvin suosittu maa.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Liikenne, Lentäen, Autolla, MeriteitseKroatian lautat ja laivat, Junalla, Bussilla ja junalla, BussillaKaupunkien paikallisliikenne

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!