Hotellit

HRS-laadukkaat-hotellit-Grand_Villa_Argentina-Dubrovnik-Beach-400038

Kroatiassa on nykyisin noin 600 hotellia, jotka sijoittuvat suureksi osaksi rannikolle melko tasaisin välein. Noin 80% on kolmen tai neljän tähden hotelleja. Viiden tähden hotelleja on eniten Dubrovnikissa.

Hotellien luokitusten lisäksi ne eroavat kooltaan ja perusluonteeltaan. Isoilla hotelleilla on tavallisesti monipuolisempi palvelukirjo ja hiotuimmat rutiinit kuin pienemmillä hotelleilla. Pienemmät hotellit voivat toisaalta olla mukavampia intiimin tunnelmansa vuoksi. Niissä palvelut hoituvat yksilöllisesti asiakasta kuunnellen, ja asiakas voi tuntea itsensä aidosti tervetulleeksi. Noin kolmannes kroatialaisista hotelleista on nk. pienhotelleita,  jotka ovat tavallisesti  perheomistuksessa. Osa näistä pienhotelleista on nk. boutique-hotelleita,  joissa tarjotaan tasokasta palvelua persoonallisella otteella.

Kroatiasta löytyy myös palatsi- ja linnahotelleja. Palatsihotelleita löytyy rannikoltakin, mutta linnahotellit sijaitsevat lähinnä sisämaassa.

Kroatian 150 kongressihotellista valtaosalla on neljä tai viisi tähteä. Ne sijaitsevat tavallisesti isommissa kaupungeissa. Suosituimmat kokouspaikkakunnat ovat Dubrovnik ja Zagreb.

Milenij-Opatija-Hotel_outdoor_area-1-71553Kroatiassa, varsinkin rannikolla, on myös suuri määrä wellness-hotelleita, kiitos  Kroatian 150 vuotta kestäneen ja menestyksekkään hyvinvointipalveluita koskevan ammattitaidon perinteille. Wellness-hotelleiden taso on tavallisesti 3-5 tähteä. Valtaosa rannikon wellness-keskuksista käyttää hoitoihin rauhoittavaa merivettä, mitä kutsutaan  thalassoterapiaksi.  Kaikki hotellit tarjoavat kunto-ohjelmia, kylpyjä ja hoitoja, mutta niiden monipuolisuus ja valinnanvaara riippuu yksittäisen hotellin profiloinnista. Oleskeluaika on tavallisesti viikko,  mutta myös muutama päivä voi riittää. Ympärillä oleva luonto tarjoaa suurella todennäköisyydellä bonuksena myös ylimääräistä aromiterapiaa, sillä rannikko on täynnä aromikasveja ja niiden tuoksuja: on salviaa, laventelia,  rosmariinia, laakeria, minttua, myrttiä, sitruunamelissaa, villioliivia, fenkolia, pinjaa…

Hintataso vaihtelee  paljon riippuen hotellin sijainnista, luokituksesta ja muusta oheistarjonnasta. Suuntaa-antava esimerkki on neljän tähden hotellin 2hh, joka huippusesongin aikana voi maksaa 100-200 euroa yöltä. Valitse ja varaa hotelli Kroatiasta!

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: hotellit Dubrovnik, hotellit Split, hotellit Pula, hotellit Šibenik, hotellit Zadar, hotellit Rijekahotellit Zagreb, hotellit Osijek

Majoitusvinkkejä: laadukkaat hotellit, laadukkaat lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit, venevuokraus ja risteilyt

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!