Leirintäalueet

DSC07323

Kroatian leirintäalueet ovat hyvin suosittuja, ja melkein joka neljäs Kroatiaan tuleva kesävieras majoittuu leirintäalueelle. Keitä he ovat?

Luonnon, auringon, Välimeren ja vapauden ystäviä. Melkein kaikki Kroatian 300 leirintäalueesta sijoittuu muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aivan rantaan. Ympäristö on tavallisesti mäntymetsää. Mikä on miellyttävämpää kuin pulahtaa puhtaaseen, kirkkaaseen ja lämpimään mereen, joka sijaitsee vain muutaman metrin päässä majapaikasta! Kun meri alkaa kyllästyttämään, ei tarvitse ottaa montaa askelta  kun pääsee takaisin kotiin.

Leirintäalueiden taso on noussut huomattavasti viime vuosina, ja monet niistä tarjoavat palveluja, joista vielä vuosikymmen tai pari sitten ei voitu uneksia: on useita leirintä-alueita, jotka on varustettu uima-altailla, niillä on lukuisia mahdollisuuksia harrastaa eri urheilulajeja, kuten esimerkiksi ratsastusta, purjehtimista, vesihiihtoa, sukeltamista. Niillä voi viettää vapaa-aikaa myös muulla tavalla, esimerkiksi osallistumalla käsityökurssille. Monilta leirintäalueilta löytyy langaton nettiyhteys.

Kroatian leirintäalueet on luokiteltu 1-4 tähteen.

Leirintäalueet sopivat myös suomalaisille, jotka saapuvat Kroatiaan lentokoneella. Leirintäalueella ei tarvitse enää omistaa telttaa, asuntoautoa tai -vaunua, sillä leirintäalueiden majoitustarjonta on kehittynyt valtavasti viime vuosina. Nykyisin voi vuokrata melkein mistä vain ainakin jonkin näistä: mobiilitalon, mökin, lomatalon tai lomahuvilan.

Varsinkin majoitus mobiilitalossa on lisännyt suosiota roimasti. Näitä mobile house -taloja on mahdollista vuokrata hyvin monella leirintäalueella. Mobiilitaloissa on yleensä 30 m2 tilaa, ja niissä on ilmastointi. Perustusvarustukseen kuuluu yleensä 1-2 makuuhuonetta, hyvin varustettu tupakeittiö (esim. liesi, jääkaappi, astiat), wc ja suihku, tv, kuisti tai patio, pyyhkeet ja liinavaatteet. Paremmin varustetut talot sisältävät muitakin mukavuuksia leirintäalueesta riippuen, esimerkiksi astianpesukoneen, pyykinpesukoneen, grillin… Sellaisen talon vuokraus maksaa sesonkiaikana noin sadasta kahteensataan euroon päivältä. Tästä voit varata!

Hintataso vaihtelee suuresti riippuen leirintäalueen sijainnista, luokituksesta sekä muusta oheistarjonnasta, jota ei ole otettu huomioon luokituskriteereissä. Tässä yhteydessä on siis turhaa puhua keskimääräisistä hinnoista, mutta tyypillinen päivätaksa huippusesongin aikana voi olla: yöpyminen 10 e/hlö, tonttivuokra 20-30 e, turistivero 1 eur/hlö. Sähköä ei tavallisesti veloiteta erikseen.

Saksan autoliiton Adacin mukaan Kroatian tällä hetkellä parhaat yksittäiset leirintäalueet sijaitsevat Umagissa, Porečissa, Ninissä, Orebićissa sekä Cresin, Lošinjin ja Hvarin saarilla.

Tärkeä tieto kaikille matkailuautolla tai -vaunulla kulkeville: Kroatiassa EI SAA pystyttää leiriä muualle kuin leirintäalueille (esimerkiksi parkkipaikalle tai metsään) sillä lain rikkomisesta voi saada sakkoja.

Lisätietoa:  www.camping.hr ja www.croatia.hr

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Majoitusvinkkejä: laadukkaat hotellit, laadukkaat lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit, venevuokraus ja risteilyt

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!