Lomahuoneistot

Villa-Ira-talo

Melkein puolet Kroatian vierailijoista yöpyy lomahuoneistoissa, taloissa tai yksityiseltä majoituksen tarjoajalta vuokratussa huoneessa.  Lomahuoneistot ovat ihanteellinen majoitusmuoto niille, jotka arvostavat omaa rauhaa ja loman viettoa omien aikataulujen ja ohjelman mukaisesti. Sen lisäksi majoittumalla lomahuoneistoihin pääsee tutustumaan läheltä kroatialaiseen kulttuuriin. Lomahuoneistojen parhaita puolia on myös vapaus: tällaiseen majapaikkaan voi esimerkiksi kutsua tuttavia, jotka pistäytyvät kahvilla, tai muuten vaan istuskella aamukahvilla mukavasti aamutossuissa pitämättä kiirettä minnekään.  Lomahuoneistot sijaitsevat tavallisesti sellaisissa paikoissa, joissa palvelut kuten kaupat ovat lähellä. Kaupoista voi ostaa itse aamiais- tai lounastarvikkeet ja valmistaa sitten ateriat omien toivomusten mukaisesti. Mutta ei sekään ole pakko: ruokailla voi myös paikkakunnan ravintoloissa, vaikka joka päivä eri paikassa ja tutustua näin paikalliseen gastronomiseen tarjontaan. Sen lisäksi lomahuoneistojen vuokrat ovat useimmiten halvemmat kuin saman paikkakunnan hotellien.

Lomahuoneistojen tarjoajia on Kroatiassa valtavasti: melkein 50 000, ja valinnanvara on suuri: vaatimattomista huoneista sellaisiin, jotka tyydyttävät mitä korkeimmat vaatimukset. Lomahuoneistoja löytyy lähes jokaiselta Kroatian paikkakunnalta. Esimerkiksi Dubrovnikin seudulla voi valita seudun yli 4000 tarjoajasta.

Lomahuoneistot sijaitsevat monesti villa-tyyppisissä taloissa ( ks. kohta Lomatalot) , joissa on muutamia huoneistoja. Monesti villan pihalta löytyy uima-allas.  Kiinteistön isäntä asuu lähellä tai ei. Mutta on myös yksittäisiä asuntoja, tyypillisesti kaupungeissa.

Lomahuoneistot ovat hyvä vaihtoehto pidempään Kroatiassa oleskeleville ja useamman hengen seurueille, esimerkiksi perheille. Hintataso vaihtelee suuresti luokituksen, koon, merinäköalan, sijainnin ja varustetason mukaisesti. Suuntaa antava päivän vuokra on n. 80-180 euroa neljän hengen perheeltä.

Huom! Jokainen, joka yöpyy Kroatiassa on velvollinen rekisteröitymään oleskelupaikkakunnan matka- tai matkailutoimistossa. Rekisteröitynä pitää olla ensimmäisestä oleskelupäivästä lähtöpäivään asti.  Rekisteröinnillä valvotaan majoituspalvelujen tarjoajien majoitustasoa sekä pyritään ehkäisemään Kroatian lakien vastaista majoitusta. Rekisteröinti maksaa muutaman euron henkilöltä, ja sen lisäksi peritään jokaiselta henkilöltä oleskelumaksu (nk. turistivero), joka on aikuisilta noin 1 euro päivässä. Turistivero kuuluu joskus vuokrahuoneiston tai -kiinteistön hintaan, joskus ei. Käytännössä rekisteröinnin hoitaa majoituspalvelujen tarjoaja, mutta jos et ole varma, onko sinut rekisteröity, pyydä kiinteistön isännältä tai emännältä todistusta rekisteröinnistä. Valitse ja varaa lomahuoneisto Kroatiasta!

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Majoitusvinkkejä: laadukkaat hotellit, laadukkaat lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit, venevuokraus ja risteilyt

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!