Majakat ja Robinson

majakat-ja-robinson-bg-prisnjak-lighthouses-minus-croatia-punkt-com

He, jotka viihtyvät täysin eristyksissä, voivat harkita majakka- tai Robinson-tyypistä majoitusta.  Molemmat muodot ovat viime vuosien muoti-ilmiö. Tämä tarkoittaa noin viikon oleskelua luonnossa eristäytyneenä ja kaukana kaikesta muusta hälystä. Kroatian tapauksessa se yleensä tarkoittaa oleskelua saarissa. Ero näiden kahden välillä on siinä, että majakat sijaitsevat yleensä kauempana rannikolta melkein kansainvälisillä vesillä saakka, eli ne ovat ulapalla. Robinson-matkailua voi toteuttaa lähempänäkin. Pelkistetysti voi sanoa, että jos kyseessä on luoto, niin se on majakkamatkailua, ja vastaavasti oleskelu saaressa eristyksissä ja omassa rauhassa on robinsonia.

Vuokrattavia majakoita on tällä hetkellä Kroatiassa 11. Useassa paikassa majakassa asuu myös majakkamies, mutta on sellaisiakin, joissa häntä ei ole. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta majakoita vuokrataan pääsääntöisesti viikoksi. Majakoilla ei ole mitään palveluja, ja kaikki tarpeellinen pitää ottaa mukaan, myös ruoka.

Kuten talojen kohdalla, myös majakoiden ja robinson-talojen kohdalla on kahdenlaista käytäntöä: on niitä, joissa on useita majoitusyksikköjä, tai sellaisia, jotka vuokrataan kokonaisuudessaan. Varustetaso on riittävä, mutta ei lähellekään sitä tasoa kuin muissa vuokrattavissa kohteissa. Täältä ei kannata odottaa mitään luksusta.

Majakka- ja robinson-majoitusta suosittelemme hyvissä voimissa oleville ja seikkailunhaluisille ihmisille. Vastaavasti tällainen tapa ei sovellu pienille lapsille ja vaikeammin liikkuville. Tämän tyyppisessä majoituksessa pitää olla myös hyvä kunto, sillä majakalla saattaa olla monia jyrkkiä portaita ja muitakin esteitä. Näissä oloissa pitää hyväksyä myös se tosiasia, ettei palveluita ole lähellä (esimerkiksi kauppaa pitävä laiva voi saapua tilauksesta vasta parin päivän kuluttua). Vakavamman sairauskohtauksen sattuessa kuljetus mannermaalle tapahtuu moottoriveneellä tai helikopterilla.

Lomasuunnittelussa pitää huomioida, että kuljetus majakalle saattaa kestää useamman tunnin. Esimerkiksi  Palagruža-saarelle matka taittuu kahdessa ja puolessa tunnissa.

Viikon vuokra neljälle maksaa n. 700-1100 euroa. Lisäksi päälle tulevat rekisteröintimaksu ja turistiverot. Myös kuljetus pitää maksaa monissa tapauksissa erikseen. Joissakin tapauksissa kuljetus maksaa vuokraa enemmän.

Lisätietoja: lighthouses-croatia.com

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Majoitusvinkkejä: laadukkaat hotellit, laadukkaat lomahuoneistot, talot, huvilat ja pienhotellit, venevuokraus ja risteilyt

 

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!