Adrianmeri

kornati1-800x445

Kroatian suosio matkailukohteena kasvaa koko ajan, eikä se ole mikään ihme. Lumoavan sininen Adrianmeri, jylhät kalliot ja suojaisat hiekkapoukamat kalastajakylineen suorastaan kutsuvat vieraita rannikolle ja saarille. Kroatian rannoilla Välimeri on parhaimmillaan. Rantaviivaa on n. 5800 kilometriä. Valtaosa rannoista on kallioiden peittämiä. Niiden välissä on karkeahkoa soraa, ja vesi on kaikkialla syvän sinistä.

Adrianmeri (Jadransko more) on saanut nimensä muinaisen sataman mukaan. Adrian kaupunki sijaitsee nykyisin Veneton maakunnassa Italian rannikolla. Erilaisten geologisten muutosten seurauksena kaupungista on matkaa meren rantaan noin 38 kilometriä.

Kroatian meriraja alkaa pohjoisesta Piranin lahdelta ja ulottuu aina Prevlakaan Montenegron rajalle saakka. Kaikki Adrianmeren saaret kuuluvat Kroatialle.

Yhteensä suuria ja pienempiä saaria sekä luotoja on laskettu olevan yli 1700. Se jos mikä yhdistää meidät – Suomi on tuhansien järvien maa, kun taas Kroatia tunnetaan tuhansista saaristaan.

Tämän linkin takana löytyy ajankohtainen tieto meriveden laadusta. Lähde: Kroatian ympäristöministeriö.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!