Purjehtimaan

god4-502

Kroatian rannikko on yksi maailman laveimmista rannikoista. Sen rannat ja saaristo, kapeikot, salmet, meren lahdet ja poukamat sekä noin 100 venesatamaa muodostavat yhden Välimeren kauneimmista ja monipuolisimmista rannikoista ja tekevät alueesta purjehtijan paratiisin.  Saaristo tunnetaan poutaisista päivistään. Joidenkin tilastojen mukaan aurinko paistaa jopa 2 600 tuntia vuodessa. Adrianmeren rannikko ja saaristo kuuluvat Euroopan aurinkoisimpiin alueisiin.   Myös venesatamien varustetaso on Euroopan parhaimpia.

Purjehdittaessa Kroatiassa ei koskaan ole tylsää. Siitä pitävät huolen lavea rannikko, virrat ja paikallistuulet.  Merellä tapahtuu aina jotakin ja se tekee purjehtimisen mielenkiintoiseksi. Esimerkiksi ensin purjehdit myötätuulen, mutta sitten sinun pitääkin vaihtaa vastatuuleen, sen jälkeen kulkea kapean kulkuväylän tai salmen kautta. Sama tietysti koskee moottorivenettä. Maisema vaihtelee purjehtiessa yhtenään. Joissakin paikoissa rannikko on asumaton ja autio ja kulunut talvisen bura-tuulen jäljiltä, toisessa purjehdit ohi paksun mäntymetsän, joka ulottuu aivan mereen asti, paikoitellen törmäät macchiaan ja karstiin. Voit ankkuroida veneesi tyypilliseen välimerelliseen kaupunkiin mutta myös kalastajakylään. Jotkut niistä ovat vanhoja, antiikin ajoilta, toiset uudempia, syntynet esimerkiksi kalastajayhteisön pariin. Tutustu purjehtimiseen Kroatiassa lyhyeen videon avulla (66 s.).

Linkki: Suomenkielinen venevuokraukseen Kroatiassa erikoistunut sivusto

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!