Kuljettajan pätevyys

DSC07243

Kroatia tunnustaa yksipuolisesti muiden valtioiden myöntämät luvat, jotka koskevat purjehtimista kroatialaisilla huviveneillä ja jahdeilla.  Suomen osalta lupa tarkoittaa Liikenteen Turvallisuusviraston myöntämää ”Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaa”, johon on merkitty pätevyyttä tarkentavat luokat C (coastal waters), M (motor yacht),  ja S (sailing ship). Käytännössä tämä tarkoittaa, että henkilö, jolla on suomalainen Kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja on oikeutettu kuljettamaan:
– huvivenettä yksityiskäytössä;
– vuokraaman huviveneen ilman miehistöä;
– kuljettamaan jahtia/huvialusta yksityiskäytössä 100 GT:n asti
– vuokraamaan jahdin/huvialuksen, ilman miehistöä 100 GT:n asti

Lupa sisältää kansainvälisen purjehtimisen Adrianmerellä.  Lisäksi kipparilla tai jollakulla miehistön jäsenellä täytyy olla viestintäviraston antama VHF-käyttäjälisenssi.

Myös ulkomaalaisten on mahdollista suorittaa kroatialainen veneen kuljettajan pätevyyskoe, joka mahdollistaa ohjaamisen aluksilla aina 30GT asti sekä myös käyttämään aluksen UKV-RTF radiota. Koetta valvoo alueellinen satamakonttori. Lisätietoja Kroatian meri- liikenne- ja infrastruktuuriministeriöstä  www.mmpi.hr.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Linkki: Suomenkielinen venevuokraukseen Kroatiassa erikoistunut sivusto

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!