Turvallisuussääntöjä

DSC05161

Meriliikennettä seuraa paikallinen satamakonttori, joka on Kroatian Meri- liikenne- ja infrastruktuurin alaisuudessa. Tässä muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Turvallisuussyistä purjehtiminen ei ole sallittua satamien sisääntulojen alueella, purjehduskelpoisten väylien rajoittamilla alueilla eikä etäisyydellä joka on 50 metriä lähempänä rantaa, tai uimiseen tarkoitetusta turvallisuusverkosta, eikä tulla 200 metriä lähemmäksi luonnonrannasta.  Ilmatyynyalukset, suihkuveneet ja kantosiipialukset saavat kulkea vain siihen tarkoitukseen määrätyissä paikoissa, jotka eivät kuitenkaan saa olla 300 metriä rantaa lähempänä. Myös pikaveneelle, vesiskootterille, vesihiihdolle ja muille vastaavalle harrastuksille on omia rajoituksia.

Lähestyttäessä satamaa tai lähtiessä pois suositellaan ajamista mahdollisimman hitaalla vauhdilla ja välttämästä sellaisia aaltoja, jotka voisivat vahingoittaa muita satamissa olevia aluksia. Suurimmassa osassa satamia nämä rajoitukset ovat kuitenkin selvästi esillä ja niitä valvotaan tiukasti.

Moottorittomat veneet (soutuveneet, purje- ja lainelaudat, kanootit, kajakit, gondolit, rantakanootit ja siipirataslaiva) saavat liikkua rantaa lähempänä kuin 50 metrin etäisyydellä. Ne eivät kuitenkaan saa lähteä  500 metriä kauemmaksi rannasta.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Linkki: Suomenkielinen venevuokraukseen Kroatiassa erikoistunut sivusto

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!