Venesatamat

DSC05269

Kroatiassa on 98 merellistä turistisatamaa, joista 58 on huvivenesatamia. Huvivenesatamia kutsutaan Kroatiassa termillä marina.  Näistä 10:ssä on mahdollisuus säilyttää veneitä maalla. Kroatian kaikkien marinoiden kapasiteetti on yhteensä 16 848 ankkuripaikka merellä ja 5 209 rannalla. Marinojen varustetaso on Euroopan parhaimpia, ja niissä tarjotaan käytännössä kaikki palvelut, jotka purjehtija tarvitsee. Niinpä melkein kaikista marinoista löytyvät tekniset huoltopalvelut, polttoineen jakelupisteet, nosturit sekä useita kauppoja ja ravintoloita.  Marinoissa toimii myös useita venevuokrausyrityksiä, joista voi vuokrata veneen tai jahdin, ja monien yhteydessä järjestetään myös purjehduskursseja.

Kroatian matkailutoimisto suosittelee suunnittelemaan yöpymispaikan hyvissä ajoin, varsinkin jos on liikenteessä elokuussa, jolloin meriliikenne voi olla vilkasta. Tämä koskee paikkaa kuin paikkaa, venesatamaa, satamaa tai ankkurointia hiljaiseen lahteen. Kaikki marinat ovat maksullisia, kuten myös ankkurointi. Katso seuraavat lisätiedot:

Kaikkien Kroatian venesatamien yhteystiedot
Kattava veneilyä koskeva luettelo  luettelo (23 Mt)
Ankkuroinitipaikkojen luettelo ja tarkat tiedot (Excel).

Marinoiden verkkosivuilta löytyy myös hinnasto. Lisätietoja: Kroatian matkailutoimisto www.croatia.hr (suora ruotsinkielinen sivu), Kroatian meri-, liikenne- ja infrastruktuuriministeriö www.mppi.hr,  Kroatian marinoiden yhdistys www.hgk.hr.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Linkki: Suomenkielinen venevuokraukseen Kroatiassa erikoistunut sivusto

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!