Missä saa sukeltaa?

sukeltaja-379

Pääsääntöisesti sukeltaa saa Adrianmerellä aika vapaasti, mutta joissakin kohdissa sukeltamiseen liittyy tiettyjä rajoituksia.

1) virkistyssukeltaminen sallitaan ainoastaan 40 syvyysmetriin asti
2) sukellusalue pitää olla selvästi merkitty oranssivärisellä tai punaisella poijulla sukelluksen keskuksen yläpuolella. Vaihtoehtoisesti alue voidaan merkitä sukelluslipulla, joka kiinnitetään korkeaan paikkaan veneellä. Öisin poijut pitää varustaa valoilla.
3) Sukeltaminen kansallis- ja luonnonpuistoissa (NP Brijuni, NP Kornati, NP Mljet ja PP Telašćica) vaatii viranomaisen erikoisluvan, ja sukeltaa saa ainoastaan sukelluskeskuksen järjestämissä tilaisuuksissa.
4) Joidenkin saarien kohdalla, esimerkiksi Vis, Lastovo, Svetac, Biševo, Palagruža, Jabuka, Premuda jne.  sukeltaa saa ainoastaan Kulttuuriministeriön suostumuksella. Lisätietoja: Kroatian Kulttuuriministeriö www.min-kulture.hr
5) Sukeltaminen on kielletty satamissa, satamaväylillä, ja muutenkin siellä, jossa on vilkas meriliikenne. Kiellettyjä ovat myös alueet 100 metrin säteellä ankkuroiduista sotalaivoista ja muista vartioiduista sotilasaluksista.

Lisätietoja: Kroatian Sukeltajien yhdistys www.diving-hrs.hr, Kroatian meri- liikenne- ja infrastruktuuriministeriöstä www.mmpi.hr.

Hyödyllisiä yhteystietoja: Meripelastus: 9155, VHF -kanava 16,10,74

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!