Uimarannat

DSC03930

Kroatian rannikko on tunnettu kristallinkirkkaista ja kauniista turkoosinvärisistä vesistä koska valtaosa Kroatian rannoista on kivisiä tai soraisia.

Uida voi melkein missä päin Adrianmeren rannikkoa vaan, lukuun ottamatta kahta aluetta, joilla uima-rantoja ei paljon ole. Toisaalta, siellä ei ole edes matkailutarjontaa, joten sinne todennäköisesti harvemmin eksytäänkin.

Tuhat kilometriä pituisella rannikolla on useita upeita lahtia ja poukamia sekä luonnollisia hiekkarantoja, joilla lapset voivat nauttia uimisesta ja vesileikeistä.

Varsinkin Istriassa ja Kvarnerin lahdella lapsille on rakennettu omia uimarantoja, joilla on runsaasti hienoa merihiekkaa ja turvallisesti aidattuja matalikoita. Merivesi vaihtuu näissä rakennetuissa altaissa säännöllisesti.

Parhaimmat hiekkarannat ovat yleensä saarilla. Krk-saaren Baška, Stara Baška ja Punat lienevät Adrian pohjoisosissa parhaimpia rantoja. Vesi on siellä kirkasta, ja matalaa merenpohjaa riittää useita kymmeniä metrejä.

Krkin, Pagin, Bračin, Hvarin, Mljetin ja Korčulan saarilla on luonnollisia pitkiä hiekkarantoja, joissa merenpohja syvenee ja muuttuu pienille lapsille varalliseksi vasta 15 – 20 metrin päässä rantaviivasta. Mantereella olevista hiekkarannoista tunnetuimpia ovat Makarskan ja Mošćenička Dragan rannat. Lue lisää: Kroatian meriveden laatu (ajantasainen tieto).

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Meri, Vuoroveden vaihtelut, Merivirrat,
Purjehtimaan, Rannikko, Ilmasto ja sää, Veneen vuokraaminen, Omalla veneellä, Kuljettajan pätevyys, Kipparit, Venesatamat, Satamakonttorit, Turvallisuussääntöjä, Merihädässä, Ympäristö, Kun kohtaat delfiinin,
Uimarannat, Sinilippu liehuu, Turvallisuus,
Risteilyjä,
Sukeltajan maailma, Sukeltajakortti, Missä saa sukeltaa?

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!