Näe ja koe

WP_20150622_048

Näe ja koe -luku kertoo Kroatian kulttuurista. Kulttuuri perustuu kansakunnan historiaan, joka on vuosisatojen aikana muotoutunut Kroatian tapauksessa hyvin monimuotoiseksi. Maa on ollut vuosisatoja Euroopan teiden risteyskohtana ja  useiden kulttuurien vaikutuspiirissä. Venetsian, Itävallan, Unkarin, Rooman, Bysantin ja jopa Ranskan ja YK:n vaikutusten jäljet näkyvät kaikkialla: arkkitehtuurissa ja muissa taiteiden lajissa. Kuten myös kielessä sekä ruoka- ja juomakulttuurissa. Kaikissa niissä erittäin vahvasti, nykyisinkin.

Kroatian päänähtävyydet liittyvät historiaan ja luontoon. Osa on Unescon perintökohteita, osa on luontoa. Luontonähtävyyksissä voimme erotella kansallis– ja luonnonpuistot. Tutustu Kroatiaan lyhyen (63 s.) videon avulla.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Näe ja koe, Nähtävyydet, Unesco, Luonto, Kansallispuistot, Luonnonpuistot,
Historia, Sanasto,
Kulttuuri, Museot ja galleriat, Taide, Kuvataide ja arkkitehtuuri, Musiikki, Tanssi, teatteri, elokuva, Kieli ja kirjallisuus, Tapahtumat, Musiikkitapahtumia, Tanssitapahtumia, Teatteritapahtumia, Elokuvatapahtumia, Ruokatapahtumia, Urheilutapahtumia, Perinnettä ja historiaa, Monipuolisia tapahtumia,
Ruoka, Välimeren keittiö, Mannermainen keittiöViini ja väkevätViininviljely, Olut ja panimot

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *