Kulttuuri

go3-213

Kroatiassa on runsaasti kulttuurihistoriallisia muistomerkkejä kaikilta aikakausilta, kiitos sen värikkään historian. Kroatian rannikolle on tyypillistä Välimeren kulttuurin vaikutus, lukuisat antiikin kauden, roomalaisajan ja varhaiskeskiajan muistomerkit, romaaniset kirkot, ja Välimerelle tyypilliset kaupunkimaiset asemakaavat. Kroatian mannermaa kuuluu kulttuurisesti Keski-Euroopan vaikutuspiiriin. Sieltä löytyy mm. maailmanlaajuisesti tärkeitä esihistoriallisia löydöksiä, vanhoja kaupunkeja, myöhäiseltä keskiajalta peräisin olevia linnoja ja linnoituksia sekä kulttuurimuistomerkkejä barokkiaikakaudelta.

Monimuotoinen ja monivaiheinen kulttuurihistoriallinen tausta näkyy kaikkialla: tieteessä, taiteissa, kielessä ja ruokakulttuurissa, populäärikulttuurissa. Ja tietysti uskonnossa:  Kroatian väestöstä 88 % kuuluu katoliseen kirkkoon, 4,4 % on ortodokseja, muslimeja on 1,3%, ja muiden uskontokuntien edustajia on alle 1%. Väestöstä runsaat viisi prosenttia ei kuulu mihinkään uskontoryhmään tai kirkkoon.

Tässä luvussa keskitytetään kuitenkin vain kulttuurin ja joidenkin taiteiden alojen pinnan raapaisuun. Tutustu Kroatian kulttuuriin lyhyen (67 s.) videon avulla.

Lisätietoja: Culturenet.hr -ajankohtaista tietoa kulttuurista

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Näe ja koe, Nähtävyydet, Unesco, Luonto, Kansallispuistot, Luonnonpuistot,
Historia, Sanasto,
Kulttuuri, Museot ja galleriat, Taide, Kuvataide ja arkkitehtuuri, Musiikki, Tanssi, teatteri, elokuva, Kieli ja kirjallisuus, Tapahtumat, Musiikkitapahtumia, Tanssitapahtumia, Teatteritapahtumia, Elokuvatapahtumia, Ruokatapahtumia, Urheilutapahtumia, Perinnettä ja historiaa, Monipuolisia tapahtumia,
Ruoka, Välimeren keittiö, Mannermainen keittiöViini ja väkevätViininviljely, Olut ja panimot

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!