Luonto

WP_20150618_015

Kroatia on yksi parhaiten ekologisesti säilyneistä Euroopan osista. Kroatiassa yhtyvät iloisesti aurinkoiset lämpimät sävyt ja viileät rauhalliset vuoristot sekä Pannonian tasangon kultaiset pellot. Kroatiassa on näinkin pienellä alueella  kunnioitettavat kahdeksan kansallispuistoa.

Kansallispuistojen lisäksi Kroatiassa on 11 luonnonpuistoa ja monia historiallisia puistoja. Sekä kaksi arboretumia, jotka sijaitsevat Trstenossa Dubrovnikin kupeessa sekä Opekassa Varaždinin maakunnassa.  Kroatiassa asustaa 4300 kasvi – ja eläinlajia.

Pähkinätehtävä luonnon ystäville: millä saarilla on mahdollista nähdä hanhikorppikotka? Teille, jotka olette tosissanne kiinnostuneita luonnosta, pieni vihje: Kroatiassa on mahdollista adoptoida delfiini! On myös mahdollista nähdä salaperäinen ja harvinainen Välimeren munkkihylje jos onnetar  potkaisee (mutta sen pitää siinä tapauksessa olla todella iso potku).

Kroatiassa  luonnon värit kukkivat koko komeudessaan. Kroatian kansallis- ja luonnonpuistot kartalla. Tutustu Kroatian luontoon lyhyen (73 s.) videon avulla.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Näe ja koe, Nähtävyydet, Unesco, Luonto, Kansallispuistot, Luonnonpuistot,
Historia, Sanasto,
Kulttuuri, Museot ja galleriat, Taide, Kuvataide ja arkkitehtuuri, Musiikki, Tanssi, teatteri, elokuva, Kieli ja kirjallisuus, Tapahtumat, Musiikkitapahtumia, Tanssitapahtumia, Teatteritapahtumia, Elokuvatapahtumia, Ruokatapahtumia, Urheilutapahtumia, Perinnettä ja historiaa, Monipuolisia tapahtumia,
Ruoka, Välimeren keittiö, Mannermainen keittiöViini ja väkevätViininviljely, Olut ja panimot

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!