Luonnonpuistot

god4-180

Kroatian luonnonpuistot ovat:

Biokovo
Biokovo on mahtava vuoristo Makarska Rivieran yläpuolella; Biokovon kasvikuntaa käsittelevä kasvitieteellinen puutarha; haasteellinen maasto patikoitsijoille, kiipeilijöille ja liitäjille.

Telašćica
Telašćica on Dugi otok -saarella oleva 7 km pitkä lahti, jonka sisältä löytää suolapitoisen järven ja puoleensavetäviä kallioita, jotka katsovat avoimen meren suuntaan. Purjehtijoiden suosikkikohtaamispaikka, joka on Kornatin saariston ”portti”.

Vrana-järvi
Vrana järvi- Vransko jezero – on ornitologinen reservaatti, jonka erottaa Adrianmeren rannikosta Pakoštanen kohdalla kapea maakaista. Järvessä kala nappaa hyvin, varsinkin monni ja karppi. Täällä viihtyvät myös kanootin melojat ja lintubongaajat.

Učka
Učka, Istriassa sijaiseva 1400 m korkea vuoristo on 20 km pitkä. Vuoristo toimii ilmastollisena vyöhykkeenä Kvarnerin lahden yläpuolella. Metsissä kasvaa laakeripensaita, kastanjoita, tammia, pyökkejä.  Vuoristosta löytyy myös korkeita kukkaniittyjä.  Huipulta aukenee upea näköala Kvarnerin saarille, Velebitille ja Gorski kotarille. Suosittu vuorikiipeilijöiden sekä varjoliitäjien paikka.

Lastovon saaristo
Lastovon saaristo on 44 isompien ja pienempien saarten muodostama ryhmä.  Saarten sisäosissa on edustettu monia kasvi- ja eläinlajia, ja sama koskee myös saariston vesiä, joissa asuskelee hyvin monipuolinen kasvi- ja eläinkanta.

Velebit
Velebit-vuoristo sisältää kaksi kansallispuistoa ja se on kokonaisuudessaan sijoitettu Unescon maailmanlaajuiseen biosfäärialueen listaan. Velebit on mm. kroatialaisten vuorikiipeilijöiden ja maastopyöräilijöiden houkuttelevin kohde.

Medvednica
Medvednica on Zagrebin yläpuolella kohoava vuoristo, jossa on metsäreservaatteja, Vetrenica-luolasto, pieniä kappeleita, hiihtorinne sekä patikointi- ja pyöräilyreittejä.

Žumberak
Žumberak-Samoborsko gorje on Zagrebin lähellä oleva kumpuileva alue. Kukkuloilla sijaitsee tiiviitä pienehköjä kyliä, kreikkalaiskatolisia kirkkoja ja esihistoriallisia roomalaisia nekropoliksia. Tyypillistä karstimaista maastoa, metsää ja vuoristolaitumia. Paljon opastettuja reittejä patikoiville, kuten myös vuorikiipeilijöille, ratsastajille ja maastopyöräilijöille.

Lonjsko polje
Lonjsko polje on Posavinnassa sijaitseva suo, joka on tammen elinympäristö sekä lintu- ja kalareservaatti. Čigoč-nimisessä kylässä asustelee valkoisia haikaroita.  Alueella viihtyvät myös Posavina-lajin hevoslaumat ja useampi riistalaji. Mielenkiintoisia ovat myös arkkitehtuuriltaan alkuperäiset kansanperinteenomaiset tammipuiset rakennukset.

Papuk
Papuk on Kultaisen Laakson yläpuolella sijaitseva vuori. Siellä kohtaa metsiä ja lähteitä, Velika-kylpylän, Jankovac- puistoon johtavan tien, Tisa-luolan sekä patikointi- ja pyöräilyreittejä.

Kopački rit
Kopački rit on eläin- ja kasvitieteellinen reservaatti Osijekin kupeessa. Se on yksi parhaiden säilyneistä Euroopan soista.

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Näe ja koe, Nähtävyydet, Unesco, Luonto, Kansallispuistot, Luonnonpuistot,
Historia, Sanasto,
Kulttuuri, Museot ja galleriat, Taide, Kuvataide ja arkkitehtuuri, Musiikki, Tanssi, teatteri, elokuva, Kieli ja kirjallisuus, Tapahtumat, Musiikkitapahtumia, Tanssitapahtumia, Teatteritapahtumia, Elokuvatapahtumia, Ruokatapahtumia, Urheilutapahtumia, Perinnettä ja historiaa, Monipuolisia tapahtumia,
Ruoka, Välimeren keittiö, Mannermainen keittiöViini ja väkevätViininviljely, Olut ja panimot

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!