Ruoka

go3-399

Kohdissa Kulttuuri, Historia ja Kieli viittasimme monimuotoiseen ja monivaiheiseen kulttuurihistorialliseen taustaan. Kielen lisäksi tämä näkyy konkreettisesti musiikissa, mutta myös erittäin vahvasti ruokakulttuurissa. Yhtä yhtenäistä ruokakulttuuria Kroatiassa ei ole, vaan kroatialainen keittiö on monien kulttuurien yhdistelmä. Se on huomattavan vaihtelevaa ja aluepainotteista. Aivan kuten kielessä, täälläkin monia ruokareseptejä on lainattu niiltä, joiden kanssa on oltu historian aikana tiiviissä kansainkäynnissä, ja niitä soveltamalla.

Kroatian ruokakulttuuri voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan: mannermaiseen ja välimerelliseen. Mannermainen ruokakulttuuri on saanut vahvoja vaikutteita Itävalta-Unkariin alueelta ja jossakin määrin se sisältää myös turkkilaisia vaikutteita. Kroatian Välimeren keittiö on antiikin ja illyrialaisen ruoanlaittotaidon jatkoa, johon on  vaikuttanut vahvasti Italian ruokakulttuuri, mutta myös jonkun verran ranskalainen ruoanlaittotaito. Katso ruokavideo (64 s.).

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Näe ja koe, Nähtävyydet, Unesco, Luonto, Kansallispuistot, Luonnonpuistot,
Historia, Sanasto,
Kulttuuri, Museot ja galleriat, Taide, Kuvataide ja arkkitehtuuri, Musiikki, Tanssi, teatteri, elokuva, Kieli ja kirjallisuus, Tapahtumat, Musiikkitapahtumia, Tanssitapahtumia, Teatteritapahtumia, Elokuvatapahtumia, Ruokatapahtumia, Urheilutapahtumia, Perinnettä ja historiaa, Monipuolisia tapahtumia,
Ruoka, Välimeren keittiö, Mannermainen keittiöViini ja väkevätViininviljely, Olut ja panimot

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!