Turvallisuus

godisnji09_1-136

Kroatiassa matkustaminen on turvallista. Maan poliittinen tilanne on vakaa. Varovaisuutta on noudatettava syrjäisillä entisten sota-alueiden miinoista raivaamattomilla alueilla, jotka on tavallisesti merkitty näkyvästi. Liikkuminen turistien suosimilla alueilla ja pääteillä on turvallista. Raivaamattomia miinakenttiä sijaitsee muun muassa Itä- ja Länsi-Slavoniassa, Likan alueella ja Dalmatian sisämaassa. Ylipäätään syrjäisillä alueilla on syytä välttää päällystämättömiä pikkuteitä, hylättyjä peltotilkkuja tai alueita, joilla näkyy tuhoutuneita taloja. Tarkempaa tietoa on löydettävissä Kroatian miinakeskuksen verkkosivuilta.

Rikollisuus on Kroatiassa vähäistä. Autovarkauksia tapahtuu jonkin verran. Taskuvarkauksien välttämiseksi on henkilökohtaisten tavaroiden käsittelyssä ja säilytyksessä oltava varovainen erityisesti julkisilla paikoilla.

Tärkeimmistä asiapapereista kuten passista, luottokorteista ja lentolipuista on hyvä ottaa kopiot ja säilyttää erillään alkuperäisistä tai skannattuna sähköisesti saatavilla. Varkauksista ja passin katoamisesta on aina ilmoitettava paikalliselle poliisille. Poliisin puhelinnumero on 192. Passin katoamisessa ja muussa vastaavassa tilanteessa otetaan yhteyttä Zagrebissa sijaitsevaan Suomen suurlähetystöön. Asiakaspalvelu: ma-pe klo 9-11.

Vesijohtovesi on juomakelpoista kaikkialla Kroatiassa ellei toisin sanota.

Metsä- ja maastopalot ovat kesällä yleisiä. Matkailijoita pyydetään huomioimaan, että paloalueilla ja niiden lähistöllä joudutaan monesti sulkemaan myös liikenneväyliä. Avotulen teko luontoon on kiellettyä kaikkina vuodenaikoina. Metsäpalovaaran uhatessa asutuskeskuksia matkailijoiden tulee seurata paikallisviranomaisten evakuointiohjeita, www.duzs.hr/ (State Administration for Protection and Rescue). Lähde: Ulkoasiainministeriö

Tästä löydät Adrianin matkat Kroatiaan

Oikopolut: Yleistä, Hyödyllistä yleistietoa, Juhlapyhät, Turvallisuus, Terveydenhoito, Hätätilanteessa, Lemmikit, Käytännön vinkkejä

Kroatia – laatumajoitus, veneet, risteilyt, vuokra-autot ja hotellit. Klikkaa kuvaketta ja varaa!